Waarom je handschoenen in de winter moet dragen … zelfs als ze onhandig zijn

Het dragen van handschoenen moet een no-brainer zijn. Ze beschermen onze handen en houden ze warm, plus kunnen ze een zeer trendy accessoire zijn. Maar er is een reden waarom ze deze dagen irritant worden. Handschoenen en touchscreens komen gewoon niet goed overeen.

Touchscreens hebben je elektriciteit nodig

In essentie zijn er twee soorten aanraakschermen. De eerste is “resistief”. Dat verwijst naar de old-school technologie – zoals bij de ATM – waar je echt het scherm voelt dat ingedrukt wordt. De technologie detecteert je aanraking van de weerstand.

De touchscreens die onze telefoons en tablets hebben, gebruiken echter een meer geavanceerd

technologie: capacitief. Deze schermen zijn gemaakt van materialen die elektriciteit goed kunnen geleiden. Wanneer je ze aanraakt, fluctueert het elektrische veld, als gevolg van je eigen elektrische stromen. Capacitieve schermen detecteren die fluctuaties.

Daarom kun je geen smartphones gebruiken als je de meeste handschoenen draagt. Dat is echter geen reden om zonder handschoenen te gaan, ook al is het vervelend.

Bewaar je vocht

In de winter is het niet ongebruikelijk dat de huid in je handen begint te kloven en te schillen. Dit is niet alleen onaantrekkelijk, maar het kan ook pijnlijk zijn.

De reden waarom jouw handen snel uitdrogen, is dat ze heel gemakkelijk vocht verliezen in de winter. De luchtvochtigheid daalt en koude en droge lucht raakt constant in uw handen. De beschermende oliƫn worden dus verwijderd.

Er zijn een paar manieren om dit te verhelpen. Het aanbrengen van een moisturizer helpt, samen met het goed drogen van je handen, met handdoeken, na het wassen. Maar de constante blootstelling aan lucht maakt de behandeling niet effectief.

Handschoenen houden het vocht daarentegen vast, ongeacht hoe krachtig een ijzige wind is. Handschoenen dragen als je kunt, zelfs binnen, zal je huid gehydrateerd en gezond houden. Sommigen raden zelfs aan om ze naar bed te dragen!

Technologisch geavanceerde handschoenen

Het goede nieuws is dat het ‘probleem’ op het aanraakscherm niet onopgemerkt is gebleven en dat fabrikanten handschoenen hebben gemaakt die met touchscreens werken.

Deze handschoenen gebruiken geleidende materialen die de elektrische stroom van je lichaam naar je apparaat overbrengen.

Deze technologie bestaat al enige tijd, en het komt echt goed tot zijn recht. Hoewel originele, aanraakscherm vriendelijke handschoenen je nogal onhandige controle gaven, kunnen nieuwere handschoenen net zo goed zijn als de toppen van je vingers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *