Prinsjesdag of modeshow?

Modeweetjes

Wedstrijd om de beste jurk?

Draait Prinsjesdag om de nieuwe troonrede of is het juist de gelegenheid om de meest exclusieve mode te showen? Voor de ministers is het de modeshow van het jaar. Zo droeg Hugo de Jonge schoenen gemaakt van een schilderij en de minister van defensie een jurk gemaakt van legeruniformen.

 

Functie gebonden outfits 

Veel Tweede Kamer leden dragen outfits die te maken hebben met hun functie. Zo laten ze zien waar ze voor staan en lopen er natuurlijk modieus bij. Zelfs de koning der Nederlanden heeft een speciale look voor koningsdag, hij laat namelijk zijn baard staan.

Christine Teunissen, Partij voor de Dieren, Heeft een lange jurk gemaakt van tweedehands stof. Het doel van het hergebruik van stoffen is duurzaamheid. De jurk is zo ontworpen dat zij er heel haar leven mee naar feesten kan gaan. Duurzaam en modieus dus!

Marianne Thieme, Partij voor de Dieren, had wel een heel opvallende jurk. Als je nog niet wist wie ze was, weet je het zeker door deze jurk. Opvallend en elegant, haar jurk vraagt aandacht voor de “kleine beestjes”. Met geborduurde insecten op haar jurk trekt ze veel aandacht.

Hoedjes parade

Óók kunnen we dit jaar de hoeden natuurlijk niet vergeten! Elk jaar komen er weer wat frappante hoeden voorbij. Zo droeg Agnes Mulder van de CDA een grote cowboyhoed en Ank Bijleveld (Minister van Defensie) Een politievrouwen hoed.

 

Wat vond jij de mooiste outfit van Prinsjesdag 2019? Laat een bericht achter in de comments.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *