Deze drie ontwerpers doen meer met minder

SVNR

Er is een zekere mythische kwaliteit aan Christina Tung’s lijn van eclectische, schouder grazende oorbellen. Het label, uitgesproken als ‘souvenir’, werd geboren nadat de oude mode-publicist begiftigd was met een schat aan vintage sieraden. Tung upcycled de kettingen en transformeert ze tot verbluffende danglers. De oorbellen zijn verkrijgbaar als single of in paren bij Sincerely, Tommy’s Brooklyn store en website. Wat het aanschaffen van “nieuw” materiaal voor toekomstige collecties betreft, zet Tung zich in om stukken te gebruiken die in het verleden doordrenkt zijn – denk aan vondsten uit vlooienmarkten en hand-me-downs van vrienden.

G-Star Raw x Jaden Smith

Na de aankondiging van de ‘Meest duurzame jeans ooit’ (geproduceerd met 75 procent minder water) in februari., Brengt G-Star Raw sterren drang in hun productie. Het denim uit de nieuwe kleurencollectie van Forces of Nature van Jaden Smith is Gold Level gecertificeerd, wat betekent dat het extreem is getest op de beste productieprocessen, waardoor het toppunten verdient voor het gebruik van hernieuwbare energie, de recyclebaarheid van materialen en water behoud.

Kévin Germanier

Net buiten Central Saint Martins verzamelt de in Parijs gevestigde Kévin Germanier stoom voor zijn ingewikkelde borduurwerken sembles met pailletten en kralen. Hoewel zijn maximalistische ontwerpen er misschien niet uitzien als jouw typische hippie-chique duurzame gerechten, zijn de grondstoffen van Germanier de lichtjes onvolmaakte fabrieks-seconden die anders zouden worden weggegooid. Björk en Tracee Ellis Ross zijn al fans, en met zijn recente opname in Matchesfashion.com’s nieuwe fysieke winkel annex evenement ruimte, verwachten we dat zijn sprankelende ster zal blijven stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *