5 Interessante feiten over versace

Gianni Versace was een van de meest gerenommeerde modeontwerpers in de jaren 80 en 90. Hij bouwde zijn imperium op een toevallige tijd toen de prêt-à-porter-industrie werd geboren en zijn geboorteland Italië werd de thuisbasis van een van ’s werelds mode hoofdsteden. Beschreven van trendy tot decadent, werden zijn creaties gewaardeerd als kunstwerken, met veel lof van de pers en het publiek. Voor meer informatie over deze mode titan, hier zijn de volgende feiten:

Mode is een familiebedrijf voor de Versace-familie.

De moeder van Versace was een naaister. Gianni besteedde een groot deel van zijn jeugd aan het leren naaien en het bewonderen van de chique kleding van de klanten van zijn moeder.

Zijn broer is ook een ontwerper die samen met hem het eerste Gianni Versace-label heeft opgericht. Zijn zuster nam het ontwerpen over vijf jaar voor de dood van Gianni over.

Hij begon zijn rijk door te ontwerpen voor andere modehuizen.

Na voor zijn moeder te hebben gewerkt, werkte Versace freelance voor de Milanese labels Genny en Callaghan, die respectievelijk gespecialiseerd waren in leer en breiwerk.

Zijn keerpunt kwam toen Florentine Flowers hem vroeg om een ​​collectie te ontwerpen. Versace’s “instant” zomerkleding leverde hem een ​​beloofde vier miljoen lire op, evenals een Volkswagen-cabriolet.

Hij was bekwaam zowel als kunstenaar en visionair.

Versace’s stukken accentueerden de vrouwelijke vorm, maakten ze “eerlijk” en regisseerden door middel van seks. Hij introduceerde ook nieuwe lasertechnologie om kleding te maken met ongebruikelijke materialen zoals leer, rubber en metaalgaas.

Hij geloofde dat een goed ontwerp cultuur in kleding incorporeert en er werd gezegd dat zijn stukken de cultuur weerspiegelden. Door te ontwerpen voor de beroemde mensen van zijn tijd, bracht hij zijn producten op de markt en zette hij trends in de modewereld.

Versace was de eerste die supermodellen en beroemdheden gebruikte om mode te verheffen.

Hij ontwierp de beroemde jurk die Elizabeth Hurley tot een ster maakte. Het was een zwarte jurk met grote gouden veiligheidsspelden aan de zijkanten om het samen te houden.

Andere beroemde personen waarvoor Versace is ontworpen, zijn onder andere Princess Diana, Madonna, Naomi Campbell, Tina Turner en Elton John.

Zijn stukken worden gevierd als beeldende kunst.

Versace ontwierp zijn meest creatieve stukken voor het podium, vooral theater en ballet. Zijn bijdragen werden bekroond met de Maschera D’Argento-prijs.

Zijn ontwerpen verschijnen ook in musea over de hele wereld, waaronder Duitsland, Japan, Chicago en Londen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *