7 Redenen waarom de hakken van Christian Louboutin de uitgave waard zijn

Christian Louboutin is een Frans luxe schoenenmerk en een modeontwerper die vooral bekend is om zijn kenmerkende rode zolen, hoge hakken die het vrouwelijke schoeisel equivalent van een Rolex zijn geworden. Inmiddels kunnen we allemaal de kenmerkende rode, glanzende onderkant van een kilometer verderop zien.

Louboutin verkoopt meer dan vijfhonderdduizend paar schoenen per jaar, tegen prijzen variërend van driehonderdvijfennegentig dollar, voor een espadrille, tot zesduizend, voor een super platform pomp bedekt met duizenden kristallen.

De inspiratie achter de rode zool

Louboutin stuitte in 1993 tijdens zijn derde jaar op het rood-gelakte zool ontwerp. Hij bracht zijn tweede schoenencollectie weken te laat in de winkel en bedacht later om een ​​schoen te maken die geïnspireerd was op Andy Warhols ‘Flowers’. Het prototype was een roze gestapelde hiel met een cartoonachtige stoffen bloesem met een zwarte zool. Toen hij zag dat er iets ontbrak, greep hij de nagellak van een assistent die haar nagels rood schilderde en op de zool van het prototype smeerde. Vanaf daar werden de rode zolen de handtekening van Louboutin.

Handgemaakt in Italië

Wist je dat Christian Louboutin hakken zijn gemaakt in Italië? Elk paar begint met een schets. Louboutin maakt graag zomercollecties op warme locaties en wintercollecties in koude. Als de schetsen klaar zijn, worden ze naar de fabriek in Louboutin, buiten Milaan, gestuurd. Een team van ambachtslieden werkt vele uren om de pen-en-papier fantasieën van Louboutin in drie dimensies te vertalen. Drie weken later zal een reeks prototypen arriveren in de Rue Jean-Jacques Rousseau – een soort Santa’s werkplaats die hij opent voor zijn privéklanten.

7 redenen waarom Christian Louboutin-hakken de moeite waard zijn

Christian Louboutin hakken zijn een World of Glamour

De rode zolen bieden een geheim plezier voor elke drager. Niet alleen dat, ze laten de anderen weten dat je veel smaak hebt als je in een duo stapt. De rode onderkant van Christian Louboutin-hakken ontwijkt een wereld van glamour en privileges.

Christian Louboutin Heels verheft de markt

Als je ooit hebt gedwaald van je eigen paar Christian Louboutin-hakken, een Pinterest-bord hebt dat is gewijd aan de schoonheden met rode zolen of je jezelf een seizoen na seizoen verliefd voelt, koop ze dan eerder eerder dan later. Elke stijl die seizoen na seizoen wordt gemaakt, is puur fantastisch en buitengewoon, en net als bij de meeste luxe mode gaan de prijzen voortdurend omhoog.

Christian Louboutin Heels zijn onmiddellijk herkenbaar

Christian Louboutin-hakken zijn boeiend, flirterig, gedenkwaardig en de kleur van passie. Elk paar is een unieke uitdrukking in persoonlijke stijl met een focus op stoere uitbarstingen van kleur, technische innovaties en onconventionele materialen.

Christian Louboutin Heels zijn Collectables

Er is een zekere aantrekkingskracht en exclusiviteit die hoort bij het bezitten van deze schoonheden met rode bodem. In de loop der jaren heeft Christian Louboutin veel verschillende themacollecties vrijgegeven aan de wereld. Hoe zeldzamer het materiaal, hoe exclusiever en begeerlijker ze worden. Zowel mannen als vrouwen verzamelen Louboutin’s zoals een autoliefhebber hun Lamborghini’s verzamelt.

Christian Louboutin Heels zijn Sky High

Niet voor bangeriken. De hakken van Christian Louboutin zijn hemelsbreed. Ze zijn korter van teen tot hak, hoger in de boog en smaller over de breedte van de voet dan die van de meeste ontwerpers, en hun proporties zijn in de loop der jaren zelfs nog meer overdreven geworden. Elizabeth Semmelhack, van het Bata Shoe Museum, zei: “Hij heeft de ante enigszins verhoogd in termen van hoe hoog de hiel kan stijgen.”

Louboutins aandacht voor detail

Er is een hoge standaard van vakmanschap, kwaliteit en aandacht voor detail die wordt geleverd met de naam Louboutin. Naast versiering, wat het oog op de Louboutin-voet trekt, is het silhouet. Van Christian Louboutin-hielen is bekend dat ze een vrouw een superhelden verhouding geven en het lichaam vervormen – de benen verlengen, de kuiten definiëren en de billen zo radicaal mogelijk optillen.

Christian Louboutin hakken verbeteren elke Outfit

Ongeacht je outfit, Christian Louboutin hakken zullen oppoetsen en het naar de top verheffen. Combineer ze met je casual Friday-look, draag ze op de rode loper en vamp je favoriete denim op. Elke look is beloofd om te worden genomen naar een tien.